Mercedes i AMG predstavili novi bolid, potpuno električni EQE

Mercedes i AMG predstavili novi bolid, potpuno električni EQE

NAVIKNITE se na činjenicu da ćete u budućnosti u tzv. performance ponudi sve češće svjedočiti električno pogonjenim modelima. Jedan takav dolazi iz AMG-a.

Zaboravite na sveprisutni 4.0 V8 koji se danas nudi i preko granica Mercedesovog asortimana. Novi adut je električan i gotovo nečujan, a nudi izuzetne performanse. Nakon elektrificirane S klase stigao je i broj manji model – EQE, i to u AMG izdanju.

Odmah na početku recimo kako se nude dvije izvedbe, obje performansama dostojne imena koje nose. Slabiji EQE 43 4MATIC u maksimumu daje 476 KS i 858 Nm, a uz uvjet da su baterije bar 50% pune, ubrzat će do 100 km/h za 4.2 sekunde.

Snažniji EQE 53 4MATIC+ nudi 626, odnosno čak 687 KS s opcijskim DYNAMIC PLUS paketom. Maksimalnih 950 Nm je standardno, a uz opcijski paket penje se na okruglih 1000 Nm. Stotku uhvati za 3.5 sekundi, a ima li baterije na 70%, bit će još brži, za svega 3.2 sekunde. Maksimalna brzina je 220 km/h, odnosno 240 km/h s prije spomenutim paketom.

Pritom valja imati na umu da se kod opcijskog paketa radi o boost funkciji koja kratkotrajno podiže performanse. Ništa zabrinjavajuće, jer se i bez nje radi o jednoj od najbržih limuzina na tržištu.
Spomenimo i konstrukciju koja je jasna iz imena. Izabran je koncept s dva elektromotora i pogonom na sve kotače.

U istom smjeru idu i modifikacije ovjesa koje su u odnosu na standardnu izvedbu bitno dotjerane, a sve kako bi automobil bolje držao putanju, ali vozaču davao više povratnih informacija. Veće su i kočnice, a da je sigurnost na prvom mjestu, potvrđuje Slippery mod rada koji i ovdje prigušuje maksimalnu snagu na “tek” 313 KS kod najjače izvedbe.

POGLEDAJTE VIDEO

LEAVE A COMMENT

Your comment will be published within 24 hours.

© Stilemerc 2017 Autoservis by Web dizajn Banja Luka